volg ons op
24 maart 2014

Bestaansrecht

Bestaansrecht, 2 april 2013

Waarom zijn zo velen bezig met het Licht. Of de ontkenning van het Donker? Waarom mag het Donker niet bestaan?

YinYang

Ik zie het donker als een vergif met een genezende werking. Daarom is het niet goed dit vergif uit te roeien, daarmee onthouden we onszelf van genezing. En ik weet wel dat er genoeg mensen zijn die zeggen dat als er geen vergif zou zijn er ook geen genezing nodig is…. Het beroemde kip en het ei verhaal.

Erkenning voor het donker is er wel al, maar niet voldoende. Yin-Yang, door het zwart kun je het licht zien… Hebben we allemaal wel van gehoord. Maar passen we het ook toe?Wij zijn Lichtwerkers…maar wat vinden we van de Zwartwerkers? Mogen zij er ook zijn? Hebben zij ook rechten in deze wereld, kosmos, universum, dimensie? Ik vind van wel. Ik vind zelfs dat we er dankbaar voor mogen zijn.  Wat valt er nog te kiezen als er alleen maar Licht is? Hoe kun je jezelf ontwikkelen als er geen tegenwicht is, een leermoment?

Vind ik het erg wat in Syrië gebeurt? Ja zeker! Maar het raakt me omdat ik die ellende herken. Dóór die ervaring kan ik Liefde zijn. Is er onderscheid tussen goed en kwaad. Het is een Utopie om te geloven dat kwaad uitgeroeid zal worden, daarmee roeien we n.l. ook het Licht uit. Het één kan niet zonder het ander bestaan. Maar wel op basis van gelijkwaardigheid. En die basis wordt niet door iedereen erkend, onderkent.

“Je gaat toch niet de Duistere kant promoten…”

Vanaf Nu dus wel. Omarm de uitdagingen, de angst, omarm het verdriet, de pijn, de vernedering, de gekwetstheid…enz. Door erkenning van het Duister, erken je het Licht en komt er gelijkwaardigheid voor iedereen. Zonder die andere kant kan niemand groeien. Daarom ben ik er op tegen om te zeggen er mag alleen nog maar Licht zijn in de Nieuwe Tijd. Daarmee ontkennen we waar we vandaan komen, en dus ons bestaansrecht.  Als er alleen maar Licht is, zijn we niet compleet.